Okos otthon is fókuszban

Arduino kalandok

Arduino kalandok

Óra Projekt

2017. december 16. - denx

Próbálom összeszedni a gondolataimat, hogy milyen projektekben gondolkozok még és ugranak be folyamatosan a tervek...

Van egy nagyon jó kis ledes, kivetítős óránk a hálószobában, amit a fiam sikeresen legyőzött! (Most 88:88-at mutat ha bedugom.)

Ebben van ugyan egy FM rádió, meg képes 2 külön beállítható időpontban ébreszteni, de mi csak és kizárólag azt a részét használtuk, hogy a plafonra képes kivetíteni a pontos időt. Ez egy tök sötét szobában annyira kényelmes dolog, hogy az első nap nélküle szinte fájdalommal jár!

Ez a projekt is egy távoli dolog lesz, mivel a tervem az, hogy kibelezem teljesen és csak az első és a kivetítős LED kijelzőket hagyom meg belőle, a belseje meg egy ESP lesz, ami netről fogja tudni mennyi az idő. (Van tervbe véve NFC kommunikáció is, hogy megmondhassam neki mi a Wifi SSID és jelszó, de ez aztán már tényleg nagyon távoli terv.)

Ebben az igazi kihívás a reverse engineering lesz: ki kell derítenem milyen módon tudom a kijelzőket életre kelteni és utána meg kell építenem újra a belsejét a cuccnak, ami ugyanazt műveli majd mint a gyári panel. A temérdek sok gombot egyelőre ki fogom kukázni, nulla gombos interfésze lesz a terméknek!

A bejegyzés trackback címe:

https://ardu.blog.hu/api/trackback/id/tr7713471615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása